AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

Ocupen l'antic local social dels Castellers per obrir el nou casal de joves La Causa

L'Ajuntament és propietari de l'espai que els Gausacs encara utilizen com a magatzem


  • Comparteix:

Imatge des de fora del local de l'Ajuntament ocupat pel nou casal de joves La Causa / Foto: Cugat Mèdia

Imatge des de fora del local de l'Ajuntament ocupat pel nou casal de joves La Causa / Foto: Cugat Mèdia

Un grup de persones ha ocupat aquest dimecres 1 de maig al matí l'antic local social dels Castellers de Sant Cugat, que encara l'usen com a espai de magatzem, i és propietat de l'Ajuntament, per obrir un nou casal de joves, ubicat a la rambla de Can Mora. Sota el nom de La Causa, aquesta iniciativa es presenta com un espai 'autogestionat, anticapitalista, feminista, assembleari i antifeixista'. L'objectiu és que La Causa sigui 'un niu per a totes les entitats' per la manca d'espais que, asseguren, hi ha tant per als joves com per a les associacions, i posen d'exemple l'anunci del tancament del Centre d'Art Maristany que comportarà una redistribució de les activitats. Els ocupants de La Causa han explicat a Cugat Mèdia que durant la tarda l'alcalde, Josep Maria Vallès, la tinenta d'alcaldia Cristina Paraira, i agents dels Mossos han anat a parlar amb ells per demanar-los que abandonin el local. L'Ajuntament no ha volgut confirmar aquesta visita, i ha dit que aquest dijous farà una comunicat de premsa sobre la qüestió.

"El que esperem és tenir un espai que les joves puguem fer servir. També per a les entitats i col·lectius, perquè es puguin sentir partícips. Això ens encantaria. El que reivindiquem és que l'Ajuntament té espais i locals buits, a més dels que té amb les entitats, i els fa la vida impossible o els fa fora, com l'exemple més recent que hi ha amb el Centre d'Art Maristany", ha explicat a Cugat Mèdia una membre de La Causa que no ha volgut identificar-se.

L'espai, que recorda a la Xesca i on es pretén organitzar diferents activitats, serà un projecte on es faran "trobades de joves que puguin venir i passar la tarda", a més d'oferir "espais de reunions, d'estudi, de xerrades" també per altres entitats i col·lectius.

Reivindicació per l'1 de maig

L'acte d'ocupació i reivindicació "no és casualitat que l'hàgim fet un 1 de maig", ha dit la membre de La Causa que ha destacat que "reivindiquem aquests espais propis de les classes populars", coincidint amb Dia Internacional dels Treballadors.

L'antic local dels Castellers

El local ocupat, a la rambla de Can Mora, és l'antiga seu social dels Gausacs, que el 2018 van passar per un seguit de problemes amb filtracions i falta de sortida d'emergència. A causa d'això, finalment, van marxar i des de llavors el local, propietat de l'Ajuntament ha estat buit, tot i que els Castellers expliquen a Cugat Mèdia que continuen utilitzant l'espai com a magatzem i esperen puguin continuar utilitzant-ho tot i la nova situació d'ocupació. En un comunicat, els castellers recorden que "a dins hi ha 28 anys d'història, però també documentació oficial, arxius històrics, i records d'un valor que només qui els ha viscut, podrà arribar a entendre". La nova seu social dels Castellers està ubicada al carrer de Sant Bonaventura, després d'anys de reivindicacions, i finalment finançat amb fons propis.




Membre de La Causa

El que esperem és tenir un espai que les joves puguem fer servir, també entitats i col·lectius que es puguin sentir partíceps perquè això ens encantaria i el que reivindiquem és que de tants espais i locals buits que té l'Ajuntament, a més dels que té amb les entitats i que els fa la vida impossible i els fa fora, com l'exemple que hi ha recent del Centre d'Art Maristany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.