AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

Comença la temporada del mosquit tigre: què cal saber?

Sant Cugat va ser el primer municipi català on es va detectar aquest insecte el 2004


  • Comparteix:

Comença la temporada del mosquit tigre / Foto: James Gathany

Comença la temporada del mosquit tigre / Foto: James Gathany

Sant Cugat va ser el primer municipi de Catalunya on es va detectar el mosquit tigre, el 2004. Aquest insecte provinent d'Itàlia a través del transport de mercaderies es va fer popular per l'aspecte i l'efecte de les seves picades. Pol Manjón, tècnic de la secció de Protecció de la Salut Pública, Gestió i Benestar Animal de l'Ajuntament de Sant Cugat respon al 'Connectats' les preguntes més habituals sobre aquest animal.

ESCOLTA-HO

QUINES SÓN LES PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES DEL MOSQUIT TIGRE?
És un mosquit petit negre (1 cm aproximadament) amb una ratlla blanca al tòrax i també a les potes com a tret diferencial. És més agressiu que el mosquit comú, pica moltes més vegades i està actiu durant tot el dia fins a l'hora crepuscular. Qui pica és la femella.

QUAN COMENÇA LA TEMPORADA?
Les primeres aparicions del mosquit tigre tenen lloc a la primavera amb les primeres pluges i l'estabilització de les temperatures. El canvi climàtic ha provocat que la temporada es prolongui ben bé fins al desembre.

QUIN ÉS EL SEU HÀBITAT?
Es mou sempre al voltant de les persones on hi hagi tolls o acumulació d'aigua, vegetació perquè la necessita per refugiar-se durant el dia, embornals, jardins i al bosc, de vegades.

COM ELS PODEM EVITAR?
Buidant els platets amb l'aigua acumulada de les plantes. Vigilant les canaleres, instal·lant mosquiteres, controlant la vegetació del jardí, vestint roba clara i fent servir esprais amb el component DEET.

COM CAL ACTUAR SI ENS PIQUEN?
Netejar amb aigua i sabó la picada per desinfectar i si no remet la molèstia aplicar gel (ara les picades no són tan cridaneres com fa uns anys).











  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.